De adoptieprocedure

Alles wat u moet weten

De intakeprocedure

Ales start met het invullen van het intakeformulier. We weten dan al een aantal basis gegevens van u. Nadat het formulier binnen is wordt u binnen enkele dagen gebeld door een vrijwilligster van onze vereniging. Zij stelt dan nog aanvullende vragen. Dit gesprek duurt een half uur tot een uur. Na dit gesprek volgt een kennismakingsgesprek bij u aan huis. Wij werken met vrijwilligers door het hele land heen. Het kennismakingsgesprek aan huis gebeurd na een telefonische afspraak. Inmiddels hebben wij al contact met de rescuer in Roemenie om de laatste status van de hond op te vragen. Eventueel kunnen we in deze fase ook extra filmpjes en/of foto’s opvragen. Alles gaat stapje voor stapje, voor beide partijen wel zo prettig. Pas als alles goed voelt van beide kanten en alles duidelijk is besproken kunt u voor gastopvang of adoptie gaan.

De reis

Na de intakeprocedure wordt de hond, in overleg met u, reisklaar gemaakt: de vaccinaties, paspoort, chip worden in orde gemaakt. Soms moet een hond nog gesteriliseerd of gecastreerd worden. De wijze waarop gesteriliseerd wordt kunnen wij geen invloed op uitoefenen. Bijvoorbeeld: er zijn dierenartsen die een teefje steriliseren door de baarmoeder te verwijderen, een andere dierenarts verwijderd alleen de eierstokken en weer een andere dierenarts verwijderd zowel eierstokken als baarmoeder. Wij laten honden steriliseren zodat ze niet vruchtbaar zijn. Wij doen dat omdat we niet willen dat er met de adoptiehonden gefokt gaat worden. Maximaal 2 dagen voor de reis worden er bloedtesten gedaan op de meest voorkomende ziektes bij honden in Roemenie; Hartworm, Ehrlichia, Parvo, Lyme Anaplasma en Distemper. Ook worden de honden op Brucella Canis getest. Honden uit Spanje of Zuid-Europa worden getest op Leishmania, Ehrlichia, Hartworm en Rickettsia. Ze hebben de cocktailenting, rabies enting en ziekte van Weil entingen gehad. Wij vaccineren standaard niet tegen kennelhoest.
Ze beschikken over paspoort en chip. Maximaal 2 dagen voor vertrek naar Nederland worden ze nog een keer gecheckt door een dierenarts. Ze worden dan ook nog ontwormt en ontvlooid. De reis gaat per gecertificeerde dierentransporteur in een grote bus met airco, led licht, RVS kooien en zo nodig verwarming. Er is een dierenverzorgster achter in de bus tijdens de reis. Er wordt vlot doorgereden en de dieren mogen de kooien niet uit. Zo voorkomen we dat ze kunnen ontsnappen. De aankomst is meestal op een afgesproken omheinde plek in Utrecht waar ook vrijwilligers van onze vereniging zijn om u te helpen met tuigjes en halsbanden omdoen enzovoort.

VEILIGHEIDSTUIGJE

De honden moeten verplicht een veiligheidstuigje om, dat is een tuigje die zowel een band achter de voorpoten heeft als een band om de buik. Zo kan de hond bij een tegengestelde beweging niet het tuigje over de kop trekken en er uit stappen (wat bijv bij de K9 tuigjes het geval is!) Een veiligheidstuigje krijgt u van ons bij adoptie. De tuigjes zijn niet in een dierenwinkel verkrijgbaar. Wilt u weten hoe zo’n tuigje er uit ziet? Kijk dan op http://www.veiligheidstuigjes.nl/

AANMELDEN ALS ADOPTANT

Overweegt u om een hond te helpen, met het wennen aan het Nederlandse huisleven? Zodat de hond daarna naar zijn/haar forever mandje kan? Dit is werkelijk echt dankbaar werk! U begeleidt de hond vanuit vaak een traumatisch of verwaarloosd bestaan naar een fijn nieuw leven! U hebt geduld, tijd en enige kennis van honden. Wij begeleiden u volop in deze dankbare taak. Eventuele dierenartskosten worden door ons vergoed.

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens

Aanhef*

De hond

Als u de keuze had een hond uit te kiezen naar welke hond gaat uw voorkeur dan naar uit?

Persoonlijke situatie

Woonsituatie

In voor een soort woning woont u?
Heeft u een tuin?
Indien u een tuin heeft, is deze ook goed omheind?
Zijn er andere huisdieren?

Overig

Hoe heeft u ons gevonden?
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Dank u wel voor het invullen! Druk nu op de knop verzenden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AANMELDEN ALS GASTGEZIN

Overweegt u om een hond te helpen, met het wennen aan het Nederlandse huisleven? Zodat de hond daarna naar zijn/haar forever mandje kan? Dit is werkelijk echt dankbaar werk! U begeleidt de hond vanuit vaak een traumatisch of verwaarloosd bestaan naar een fijn nieuw leven! U hebt geduld, tijd en enige kennis van honden. Wij begeleiden u volop in deze dankbare taak. Eventuele dierenartskosten worden door ons vergoed.

"*" geeft vereiste velden aan

(bij geen voorkeur hoeft u deze vraag niet in te vullen)

Algemene informatie

Aanhef*

Uw ervaring met honden

Als u de keuze had een hond uit te kiezen naar welke hond gaat uw voorkeur dan naar uit?

Persoonlijke situatie

In voor een soort woning woont u?
Heeft u een tuin?
Indien u een tuin heeft, is deze ook goed omheind?
Moet de hond trappen lopen? (bijv in een flat)

Andere huisdieren en verzorging

Zo ja, is (zijn) uw hond(en) gecastreerd of gesteriliseerd?

Overig

Hoe heeft u ons gevonden?
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Dank u wel voor het invullen! Druk nu op de knop verzenden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Adopteren

Adopteren of gastgezin? Als u adopteert dan is het de bedoeling dat de hond bij u blijft. Mochten er toch redenen zijn dat de hond ge her-adopteerd moet worden dan loopt de bemiddeling via onze vereniging. Een hond mag onder geen enkele voorwaarde naar een asiel worden gedaan of afstand van worden gedaan zonder toestemming! Wij gaan in zo’n geval de hond promoten, voeren de intakegesprekken en zullen bij geschiktheid een nieuwe overeenkomst maken met de nieuwe adoptant. De adoptiebijdrage is € 370,00 incl de import en chipregistratie in Nederland en incl veiligheidstuigje.

Gastgezin

Gastgezin houdt in: tijdelijk opvangen ook wel pleeggezin genoemd.
Gastgezinnen zijn onmisbaar, zij hebben een hele belangrijke rol binnen onze vereniging. Kort gezegd is een gastgezin de eerste tijdelijke opvang voor een hond die uit het buitenland komt. Een gastgezin leert de (buitenlandse) hond wennen aan het leven in huis in een veilige omgeving. Het gastgezin zorgt voor de hond tot er een adoptant is gevonden. Het gastgezin wordt meegenomen in de intakeprocedure daarvan en geeft advies. Ook zal het gastgezin in contact zijn met de kandidaat adoptant over het gedrag van de hond. Immers, het gastgezin kent de hond het beste in het dagelijkse doen en laten.

 

Het gastgezin maakt samen met ons een profiel op. Hoe gedraagt de hond zich ten op zichte van andere honden, katten, andere huisdieren. Kan de hond bij kinderen? Wandelt de hond mee aan de riem? Hoe gedraagt de hond zich op straat? Kan de hond alleen zijn? Is de hond zindelijk? Hoe begeleid je de hond en wat heeft de hond nodig?Hele belangrijke vragen en antwoorden om tot een goede adoptie van een (buitenlandse) hond te komen.
Ook levert het gastgezin foto’ s aan en updates over de hond aan de vereniging. Samen kijken we welke omschrijving het beste past bij de hond.

Vaak komen honden uit het buitenland uit een asielsituatie, getraumatiseerde situatie of heeft de hond op straat geleefd. Door de professionele zorg die een gastgezin geeft krijgt de hond kans en tijd om te herstellen en klaar gemaakt te worden voor zijn/haar forever home. Gelukkig zijn niet alle honden getraumatiseerd en wordt er overlegd met het gastgezin welke hond het beste past in zijn/haar/hun situatie.

De kosten van voer komen voor rekening van het gastgezin. Dierenartskosten worden door de vereniging vergoed (bezoek uiteraard na overleg met ons). Ook haalt het gastgezin de hond op de dag van aankomst uit Roemenie op een afgesproken plek op. Meestal is dit in het midden van het land maar dat hangt af van de situatie. We werken met een gastgezin overeenkomst. Het gastgezin moet verplicht met een veiligheidstuigje werken. Deze stellen wij ter beschikking. Een voorbeeld van hoe een veiligheidstuigje (ook wel anti ontsnappingstuigje genoemd) er uit ziet kun u zien op  http://www.veiligheidstuigjes.nl/ 

Het gastgezin draagt bij aan de adoptieprocedure door informatie te geven over het gedrag van de hond. De vereniging doet de selectie van de kandidaten: de intakeprocedure en beslissing over of de adoptie wel of niet kan doorgaan. Dit gebeurd in samenwerking met het gastgezin waarin de intake procedure van de vereniging nauw gevolg moet worden. Onze werkwijze staat onder controle van de Nederlandse overheid.

Al onze honden zijn gezond, volledig geënt en ontwormt/ontvlooid en zijn voorzien van paspoort en chip. Wij staan ingeschreven bij het NVWA en gezondheidsdienst voor dieren en werken alleen samen met betrouwbare contacten in het buitenland. Wij werken volgens de Europese richtlijnen.

Nazorg

Nadat de hond in Nederland is aangekomen onderhouden we contact. Dit geldt zowel voor geadopteerde honden als voor opvanghonden. Meestal vinden de eerste contacten plaats via Whatsapp of Messenger. Indien u behoefte heeft aan een telefonisch gesprek dan kan dat altijd. Wij vragen u zelf ook initiatief te nemen contact met ons te zoeken als er problemen zijn of als u vragen hebt. Wij vinden het leuk als u ons zo nu en dan een berichtje stuurt over hoe het gaat met de hond. Ook vinden wij het leuk om foto’s te krijgen, deze sturen wij altijd door naar de hondenredders in het buitenland. Wij plaatsen foto’s niet zomaar op onze website of Facebook, dit doen wij pas nadat wij toestemming hebben gekregen van u.

Steun onze dieren en onze stichting.

Het is onmogelijk om de honden te helpen zonder de grote groep vrijwilligers in Nederland en in het buitenland. Word donateur en help de honden in het asiel!

Laatste nieuws

Denkt u deze mooie rol te vertonen?

AANMELDEN ALS GASTGEZIN

Overweegt u om een hond te helpen, met het wennen aan het Nederlandse huisleven? Zodat de hond daarna naar zijn/haar forever mandje kan? Dit is werkelijk echt dankbaar werk! U begeleidt de hond vanuit vaak een traumatisch of verwaarloosd bestaan naar een fijn nieuw leven! U hebt geduld, tijd en enige kennis van honden. Wij begeleiden u volop in deze dankbare taak. Eventuele dierenartskosten worden door ons vergoed.

"*" geeft vereiste velden aan

Persoonsgegevens

Aanhef*

De hond

Als u de keuze had een hond uit te kiezen naar welke hond gaat uw voorkeur dan naar uit?

Persoonlijke situatie

Woonsituatie

In voor een soort woning woont u?
Heeft u een tuin?
Indien u een tuin heeft, is deze ook goed omheind?
Zijn er andere huisdieren?

Overig

Hoe heeft u ons gevonden?
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Dank u wel voor het invullen! Druk nu op de knop verzenden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

AANMELDEN ALS GASTGEZIN

Overweegt u om een hond te helpen, met het wennen aan het Nederlandse huisleven? Zodat de hond daarna naar zijn/haar forever mandje kan? Dit is werkelijk echt dankbaar werk! U begeleidt de hond vanuit vaak een traumatisch of verwaarloosd bestaan naar een fijn nieuw leven! U hebt geduld, tijd en enige kennis van honden. Wij begeleiden u volop in deze dankbare taak. Eventuele dierenartskosten worden door ons vergoed.

"*" geeft vereiste velden aan

(bij geen voorkeur hoeft u deze vraag niet in te vullen)

Algemene informatie

Aanhef*

Uw ervaring met honden

Als u de keuze had een hond uit te kiezen naar welke hond gaat uw voorkeur dan naar uit?

Persoonlijke situatie

In voor een soort woning woont u?
Heeft u een tuin?
Indien u een tuin heeft, is deze ook goed omheind?
Moet de hond trappen lopen? (bijv in een flat)

Andere huisdieren en verzorging

Zo ja, is (zijn) uw hond(en) gecastreerd of gesteriliseerd?

Overig

Hoe heeft u ons gevonden?
Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Dank u wel voor het invullen! Druk nu op de knop verzenden. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.